Motocoase si Motocositori 343 produse in aceasta categorie

Motocoase - motocositoare

Motocoasele sau motocositoarele sunt echipamente de tundere a gazonului si a ierbii de diferite grosimi si dimensiuni. Ingrijirea spatiilor verzi, a curtilor si a gradinilor presupune si indepartarea buruienilor si a ierbii crescute in exces, pentru a crea un cadru curat, aerisit, placut si sigur.

Motocoasele pot fi uti...

Motocoase - motocositoare

Motocoasele sau motocositoarele sunt echipamente de tundere a gazonului si a ierbii de diferite grosimi si dimensiuni. Ingrijirea spatiilor verzi, a curtilor si a gradinilor presupune si indepartarea buruienilor si a ierbii crescute in exces, pentru a crea un cadru curat, aerisit, placut si sigur.

Motocoasele pot fi utilizate insa si pentru a cosi iarba sau diversele culturi atunci cand sunt inca fragede si permit lamei de taiere sa le sectioneze. Motocoasele sunt utilaje ce pot fi folosite atat pe suprafete mici si mijlocii, cat si pe cele mai extinse.

Motocoase benzina

Acest tip de motocoasa cu motor pe benzina sunt foarte practice si asigura o libertate de miscare mai mare, fiind independente din punct de vedere al alimentarii. Datorita accesoriilor, a manerelor si centurilor sau hamurilor cu care vin echipate, aceste echipamente de gradinarit sunt orientate spre performante maxime cu un efort minim din partea utilizatorului. Motocoasa de umar este una dintre cele mai practice masini de tuns iarba disponibile.

Motocositoarea pe benzina are in general motor in 2 timpi si este prevazuta atat cu tambur cu fir de taiere, cat si cu disc metalic de taiere cu 2 sau 3 lame.

Motocoase electrice

Motocoasele electrice sunt echipamente mai usor de utilizat decat cele pe benzina, caci nu mai este necesar realizarea amestecului specific de benzina si ulei utilizat de acestea. Ele pot functiona cu tambur cu fir sau fara fir de taiere. Cele cu fir sunt alimentate la priza si functioneaza oricat este nevoie. Cele fara fir de taiere sunt alimentate de un acumulator si durata lor de viata este mai mica, caci acumulatorul poate tine doar undeva intre 20 si 60 de minute, in functie de model, modul de întreținere, dar si de iarba pe care o intalneste.

Aici, pe piesesiunelte.ro veti gasi orice tip de motocoasa pe benzina sau electrica, potrivita pentru orice sarcina.

Descopera mai jos selecția noastră de motocositoare pe benzina si motocositoare electrice la preturi la preturi de producator.

Vezi descrierea completa

Subcategorii

Motocoase benzina

Motocoasa pe benzina de umar 

Motocositoarele - motocoasele pe benzina sunt echipamente de tuns iarba dotate cu motor in 2 sau 4 timpi. Sistemul de taiere se bazeaza atat pe tambur cu fir cat si pe discuri de taiere.

Motocoasa pe benzina cu tambur fir este utilizata pentru a tunde iarba si gazonul lucrand cu o precizie mai mare. Motocoasele benzina dotate cu disc de taiere cu 2 sau 3 lame sunt ideale pentru a cosi iarba si buruienile din spatiile verzi si de pe terenuri agricole, avand motoare puternice si rezistente.

Discurile circulare cu dinti vidia sunt special realizate pentru taierea arbustilor tufisurilor si buruielinor mai groase. Datorita dintilor cu pastile vidia aceste accesorii foarte des folosite la motocoasele pe benzina de umar ofera o rezistenta crescuta si durabilitate in timp. Aceste discuri sunt prevazute cu gauri de ventilatie pentru mentinerea la temperatura optima si pentru a-i oferi o greutate mica, potrivita folosirii cu motocositoarele de umar pe benzina cu motoare in 2 timpi.

Majoritatea motocoaselor cu motor pe benzina in 2 timpi oferite de magazinul piesesiunelte.ro au integrate mai multe sisteme de taiere, astfel ca acestea pot fi folosite pe orice tip de teren si pentru orice nevoie de la gazon la maracini arbusti sau chiar lastari.

Pentru a diminua efortul necesar atunci cand taiem iarba, producatorii de astfel de motocoase pe benzina au creat motocoase de umar , care au atasate hamuri sau centuri speciale de sustinere. Reglabile, acestea preia si distribuie greutatea echipamentului spre umeri si apoi spre picioare, lasand mainile utilizatorului libere pentru ca acesta sa poată manevra usor si cu o mai mare precizie cositoarea cu motor.

IMPORTANT : 

Rodajul unei motocoase benzina nu se face lasand motorul sa mearga la relati. Rodajul corect al unei motocositori pe benzina cu motor in 2 timpi se face in sarcina usoara, taind iarba la turatii mici si medii, pana se consuma primele 3-4 rezervoare.

Pentru a evita o ungere insuficienta a motorului motocoasei pe benzina, trebuiesc respectate doua reguli: 
1. Alimentarea se va face cu benzina proaspata, ( mai noua de 3-4 saptamani).
2. Folositi de ulei de amestec  in proportie 30-35 ml la 1 litru de benzina, pentru a fi siguri ca ungerea motorului este suficienta.

Aici, la piesesiunelte.ro veti gasi o mare diversitate de motocoase pe benzina, perfecte pentru a ingriji saptiile verzi sau pentru a indeparta buruinile din curte si gradina sau de pe terenurile necultivate.

Descopera mai jos selecția noastră motocoase pe benzina la preturi de producator.

Spor la treaba !

Motocoase electrice

Motocoasele electrice sunt echipamente de tuns iarba ce sunt alimentate fie la priza fie de un acumulator.

Motocoase electrice cu fir sau fara fir

O astfel de motocoasa electrica pot fi cu fir sau fara fir. Cele fara fir sunt alimentate de un acumulator ce necesita reincarcare frecventa. Motocoasele fara fir inlatura inconvenientul de a aveam mereu un prelungitor de curent pe care sa il plimbi prin curte, insa bateria lor dureaza undeva intre 20 si 60 de minute, dupa care trebuie puse la incarcat. Avantajul lor major este acela ca pot fi folosite oriunde, chiar si acolo unde nu este acces la o priza.

Motocoasele electrice cu fir sunt mai practice pentru ca ofera posibilitatea de a fi folosite oricat.

Atunci cand alegeti o astfel de motocositoare electrica pentru iarba trebuie sa tineti cont de puterea motorului (exprimata in Watti), de numarul de rotatii pe minut, dar si de inaltimea totala a echipamentului. O motocoasa electrica trebuie sa se potriveasca cu inaltimea ta astfel va fi si mai usor de manevrat.

Posibilitatea reglarii unghiului de taiere este un alt criteriu de alegere a unei motocoase electrice bune, pentru ca acesta trasatura va permite adaptarea uneltie pentru a putea taia si iarba de sub terasa sau scara, pe cea din jurul copacilor si a rondurilor de flori, de langa ziduri, borduri, alei sau in orice spatiu cu suprafata neregulata.

Aceste motocoase alimentate electric sunt prevazute cu tambur cu fir de taiere, insa felul cum acesta este distribuit este important. Cele mai multe modele de trimmere sunt prevazute cu un sistem automat de eliberare a firului.  

Aici, pe piesesiunelte.ro veti gasi o mare diversitate de motocoase electrice, cu fir sau fara fir, perfecte pentru a ingriji saptiile verzi sau pentru a indeparta buruinile din curte gradina sau de pe terenurile necultivate.

Descopera mai jos selecția noastră motocositoare electrice.

 

Spor la treaba !

 

Masini de tuns gazonul

Masini de tuns gazonul

O masina de tuns iarba este un echipament ce poate fi utilizat atat pentru a tunde si intretine gazonul din curte, dar si din spatiile verzi, peluze si ronduri. Aceste masini sunt foarte practice, contribuind atat la mentinerea unui aspect ingrijit al spatiilor verzi, cat si la stimularea unei cresteri bogate a gazonului prin felul in care acesta este retezat.

In alegerea unei astfel de masini pentru tuns gazon trebuie sa se tina seama de caracteristicile tehnici, adaptate unui anumit tip de utilizare. Exista asadar masini de tuns iarba electrice sau pe benzina. Cele electrice sunt potrivite ingrijirii spatiilor aflate in imediata vecinătate a unei surse de curent electric, in timp ce modelele de masini de tuns gazon pe benzina sunt independente si pot fi utilizate pe suprafete mult mai mari si aflate in afara zonelor cu prize. Tot in categoria masinilor electrice sunt disponibile si masini pentru tuns iarba cu acumulator. Acestea sunt foarte practice pentru utilizarea in zone mai greu accesibile, fiind mult mai usoare fata de cele pe benzina dar fiind in acelasi timp si independente fata de o priza de curent electric.

Ca si forma, aceste masini de tuns iarba pot fi de tip trimmer, cu un brat lung, sau compacte, cu roti si rezervor pentru iarba taiata. Primul model, aparatul tip trimmer, este recomandat utilizarii pentru suprafete mai mici de teren, fiindcă intriga sa greutate este sustinuta de corpul utilizatorului. Modelele de masini de tuns iarba compacte pot fi folosite pentru suprafete mult mai mari, de peste 400 mp. 

Sistemul de taiere este si el diferit in funcție de model, putand fi cu fir sau cu disc. Latimea de lucru este un alt criteriu ce trebuie urmarit. Astfel, daca zona de gazon este larga, fara spatii inguste, atunci puteti opta pentru o masina cu o latime mare de lucru. Pentru zonele mai inguste, cu colturi, se recomanda masinile cu gura mai mica, pentru a pătrunde in spatiile restrânse.

O masina de tuns gazon buna poate avea si alte functii integrate, precum cea de scarificator sau aerisitor pentru gazon. Acestea asigura o intretinere adecvata stratului de radacini pe care gazonul il formeaza, permitand patruderea apei si a nutrientilor in substrat.

In categoria Masini de tund gazon de pe piesesiunelte.ro veti gasi o mare varietate de masini si trimmere de tuns iarba, putand alege cel mai bun model pentru gradina, curtea sau peluza dvs. 

per pagina
Showing 1 - 200 of 343 items